Please wait, loading...

 
Kontakt091 566 8406
LokacijaIvana Zahara 3, 10000 Zagreb
Posjetite naše društvene stranice

Uspješna suradnja s Institutom Ruđer Bošković

9 veljače, 2024by Aleksandra Štingl

Institut Ruđer Bošković, Zavod za molekularnu medicinu, Laboratorij za bioanalitiku uz komunikacijsku pomoć Boldera uspješno je javnosti predstavio rezultate projekta kvalitativne i kvantitativne analize proteina u sklopu kojeg je razvio novu metodu s naglašenom kliničkom primjenom.

Projekt „Qua/Qua Protein“ omogućuje identifikaciju i kvantifikaciju proteina u jednoj analizi što omogućava ubrzavanje i točnije rezultate u nizu kontrolnih i dijagnostičkih pretraga vezanih uz analize proteina i aminokiselina. Projekt je rezultirao brojnim konkretnim koristima za unapređenje prvenstveno dijagnostike, zatim farmaceutike, biotehnologije, bioanalitike i prehrambene industrije.

Zadatak Boldera bio je osigurati komunikacijsku podršku za početnu konferenciju na projektu, press konferencije za predstavljanje specijalnog uređaja spektrometra masa i posjete inozemnih znanstvenika, te završno događanje. U 18 mjeseci rada na promociji, ovaj projekt ostvario je ukupno 47 medijskih objava u vodećim nacionalnim i lokalnim medijima. Projekt je u većem dijelu financiran sredstvima Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1,1 milijun eura, pri čemu je oko 900.000 eura osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.