Please wait, loading...

 
Kontakt091 566 8406
LokacijaIvana Zahara 3, 10000 Zagreb
Posjetite naše društvene stranice

Nikada ne prestanite raditi na sebi

8 kolovoza, 2022by Aleksandra Štingl

Odgađam pisanje ovog bloga već mjesecima iz čiste lijenosti. Sve ono o čemu pišem toliko je važno za moj posao i napredovanje u karijeri, jer se radi o kontinuiranom radu na sebi. Dogodilo mi se ove godine da sam dobila priliku moderirati više od 25 različitih događanja (radionica, konferencija, seminara, press konferencija) za razne klijente –  ministarstva, agencije, nevladine udruge.

Premda se odnosima s javnošću i novinarstvom bavim već 20 godina, osjetila sam potrebu sjesti s nekim stručnim i naučiti osnovne tehnike, vježbe i mogućnosti artikulacije i intonacije mog glasa. Cilj mi je bio naći najjaču poziciju mog glasa. Izbor je pao na Anitu Tripalu, sjajnu fonetičarku s HRT-a koja trenutno uspješno vodi svoj obrt Jaka jeka.

Anita mi je rekla da je zahtjevna učiteljica i da se pripremim na težak i predan trening. Ispalo je točno tako. Postavili smo si visoke ciljeve – naučiti se opustiti, naučiti vježbe za glas i izgovor uoči nastupa, proći sinopsise i smisleno ih skratiti.

Sve naučeno počela sam primjenjivati prije svakog nastupa i za to mi je trebalo točno 10 minuta. Naučila sam puno o sebi, kako učiniti svaki nastup kvalitetnim i upečatljivim te kako se uspješno nositi s tremom prije javnih nastupa. Za rad sam bila vrlo motivirana, pa je jednodnevni trening prošao za čas. Pohvalila je moje priklano govorno ponašanje i uvjerila me kako će nastupi biti ugodni kako za mene, tako i za publiku. Upravo se to i dogodilo. Anitu preporučujem svakome kome treba pomoć oko govora, jer je velika profesionalka koja svoj posao radi s velikom ljubavlju i stručnošću i dokazanim rezultatima.