Please wait, loading...

 
Kontakt091 566 8406
LokacijaIvana Zahara 3, 10000 Zagreb
Posjetite naše društvene stranice

PR podrška radionicama o medijskom obrazovanju

26 ožujka, 2021by Aleksandra Štingl

Ovaj tjedan održali smo posljednju radionicu u sklopu projekta „Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje“. Ciklus radionica zajednički su organizirali Udruga Zamisli, Udruga Maštara te Hrvatsko novinarsko društvo, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te uz PR podršku Boldera. Na radionicama o temama istraživačkog novinarstva, borbe protiv lažnih vijesti, suzbijanju dezinformacija i medijskog opismenjavanja sudjelovalo je više od 150 mladih iz cijele zemlje.

Radionice su držali renomirani novinari iz vodećih hrvatskih medija poput Ane Malbaše iz Provjerenog Nova TV koja je govorila o suzbijanju dezinformacija, Ilko Ćimić s Index-a govorio je o istraživačkom novinarstvu i kako je otkrio afere koje su dovele do smjene mnogih ministara, dok je Hrvoje Šimićević s portala Novosti pojasnio kako je nastala priča o seksualnom zlostavljanju maloljetnica u dječjem domu u Bosni i Hercegovini.

Sudionici su bili sjajni – aktivni, znatiželjni, konstruktivni s kritičkim pogledom na medijsku scenu. Mnogi od njih u bliskoj budućnosti vide se u novinarstvu i to u najzahtjevnijim formama poput istraživačkog novinarstva.

Medijski su nas pratili Radio Student, studentski portali i specijalizirani portali koji prate teme medijske pismenosti. Veliku potporu pružio je Fakultet političkih znanosti objavama na svojim društvenim mrežama.