Please wait, loading...

 
Kontakt091 566 8406
LokacijaIvana Zahara 3, 10000 Zagreb
Posjetite naše društvene stranice

Komunikacija e-upisa u vrtiće

28 prosinca, 2020by Aleksandra Štingl

Bolder je uključen u projekt „e-Upisi – Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ za Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva. Realizacijom ovog projekta pojednostavnit će se upis u odgojno-obrazovne programe bez potrebe za donošenjem brojnih potvrda. Kako je to izgledalo do sada?
Do sada su roditelji za upis djece u vrtiće i osnovne škole bili opterećeni nizom administrativnih poslova koji su uključivali popunjavanje zahtjeva, pribavljanje i prilaganje niza potvrda (rodni list, uvjerenje o prebivalištu, preslika osobne iskaznice, dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa), što je zahtijevalo trošenje vremena na obilazak šaltera, čekanje na dobivanje rješenja i dr. Novom kompleksnom elektroničkom uslugom upisa građanima će se omogućiti digitalno pokretanje zahtjeva na jednom mjestu i njegova potpuna obrada, neovisno o broju ustanova i poslovnih procesa koji su uključeni u njegovo rješavanje. Napokon!
U sklopu projekta u 2021. i 2022. godini održat ćemo niz događanja po cijeloj Hrvatskoj, predstavljanja projekta i radionica s djecom, digitalne oglašivačke kampanje i dr. Raduje nas sudjelovanje u ovakvim projektima koji doprinose unapređivanju društva.