Please wait, loading...

 
Kontakt091 566 8406
LokacijaIvana Zahara 3, 10000 Zagreb
Posjetite naše društvene stranice

Mladi su sve samo ne inertni

15 lipnja, 2020by Aleksandra Štingl

Tijekom trajanja pandemije korona virusom, predložila sam mladima u Centru za mlade grada Zagreba da osmislimo nove rubrike za njihove korisnike koji aktivnosti Centra prate online. Nakon uspješnog brainstorminga, svjetlo dana ugledale su dvije nove rubrike – „Savjet uspješnih“ i „S kauča po svijetu“. Cilj nam je korisnike uključiti i potaknuti na aktivizam osmišljavanjem kvalitetnog sadržaja.

„Savjet uspješnih“ rubrika je u kojoj se dvaput tjedno objavljuju savjeti uspješnih poslovnih ljudi iz Hrvatske. Riječ je o savjetima koji su im pomogli da ostvare vrhunske karijere, osmisle nove proizvode i usluge, povećaju broj zaposlenih te internacionaliziraju svoje poslovanje. Svoja razmišljanja dijele s mladima kako bi ih ohrabrili na poslovne izazove s kojima će se oni tek suočiti u životu. Životne savjete već su do sada podijelili Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa, Kristina Ercegović, poduzetnica i spisateljica, Velimir Šonje, ekonomski analitičar, Zvonimir Viduka, direktor tvrtke Altpro, Tanja Džido, specijalistica digitalnog marketinga, uspješna poduzetnica i osnivačica portala Shhhefica i mnogi drugi.

Ovdje izdvajam životnu lekciju Kristine Ercegović i njezinih 6 praktičnih savjeta:

Tvoj je talent nekome drugome lekcija koju je spreman platiti!
Ništa nemoj shvaćati osobno!
Makni se sebi s puta – presudno za uspjeh je kako razgovaraš sam/a sa sobom!
Dovoljno dobro je dovoljno! Zaboravi na savršenstvo, ono ne postoji!
Nemoj previše davati da bi dokazao/la svoju vrijednost!
Prilagodi posao životu, a ne život poslu!

Rubrika „S kauča po svijetu“ nastala je kroz suradnju s veleposlanstvima raznih zemalja u Zagrebu koji su nam pružili uvid u kulturu i običaje svojih zemalja. Uz ovu rubriku mladi uče kako se spravlja belgijski specijalitet – mesne okruglice s umakom od trešnje. Finska nam je ponudila besplatan online tečaj umjetne inteligencije, Kraljevina Švedska predstavila je blagdan Midsommar.

I sad neka netko kaže da su mladi inertni, bezidejni i nezainteresirani. Iz mog iskustva rada s njima upravo je sve suprotno!