Please wait, loading...

 
Kontakt091 566 8406
LokacijaIvana Zahara 3, 10000 Zagreb
Posjetite naše društvene stranice

Kreativne radionice o zaštiti voda za djecu

16 studenoga, 2021by Aleksandra Štingl

U okviru EU sufinanciranog projekta za Međimurske vode koji su bavi unaprjeđenjem sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, tijekom listopada organizirala sam i provela osam kreativnih radionica.

Program edukacije najmlađih nazvali smo „Zajedno u očuvanju voda“, a cilj kreativnih radionica bio je podizanje svijesti među najmlađima o odgovornom postupanju s vodom te senzibilizacija te ciljne skupine o potrebi zaštite voda. Radionice su održane u 8 škola, a sudjelovalo je ukupno 150 učenika od 1. do 4. razreda.

Učenicima se tematika očuvanja voda približila kroz interaktivnu prezentaciju i kviz o vodi. Svi su učenici  nakon radionice dobili promotivne poklon pakete te posebno dizajnirane zahvalnice za sudjelovanje.

Zbog epidemiološke situacije, sve radionice održane su online, što je otežalo rad i umanjilo željenu interakciju s djecom. No, uspjeli smo se brzo prilagoditi. Škole su organizirale praćenje prezentacije i kviza na pametnim pločama. Prezentacija je obradila sljedeće teme: rijeke u mom kraju, UNESCO-vo proglašenje prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, uloga Međimurskih voda, primjeri i savjeti kako koristimo i štedimo vodu te kako je možemo sačuvati za buduće generacije.

Svi učenici bili su jako aktivni i pokazali su zavidnu razinu znanja i svijesti o očuvanju voda. Veseli nas kreativan rad s djecom i mogući slični projekti!